Første uge med ny køreplan

Som bekendt har DSB i et stykke tid været nødt til at køre med sænket hastighed på nogen strækninger rundt omkring i landet. så derfor har de med køreplansændringen 8. januar taget højde for dette problem. Det betyder, at mit tog ikke længere kører kl. 7:34 (godt jeg nåede at få købt domænet!), men i stedet kl. 7:29. Det tog, der tidligere kørte kl. 7:29, er nu flyttet til 7:20, og er åbenbart blevet en bastard af et lyntog, der stopper i både Nyborg og Slagelse – men ikke Høje Taastrup. Meget, meget mærkeligt!

En anden skøn ændring DSB har indført er totalt røgfri tog. For et års tid siden skar de antallet af rygerpladser ned til små 10% og hævede pladsbillet-prisen for disse pladser til 30 kr. – nu har de så skrottet alle rygerpladser. Personligt brokker jeg mig ikke, jeg har altid været ikke-ryger og hadet at passere rygerkupéen, men det er ganske tydeligt, at nogen savner pladserne. Når jeg stiger af i Odense om aftenen, følges jeg ofte af en lille gruppe nikotinhungrende passagerer, der bruger de to minutters stop på at få deres fix.

Alt i alt opvejes ændringerne i køreplanen og det faktum, at min nattesøvn er forkortet med 5 minutter, til fulde af glæden over de forsvundne rygerpladser. Skønt! 🙂

0 Responses to “Første uge med ny køreplan”


  • No Comments

Leave a Reply

Newsletter

Join our mailing list to keep up with news and interesting stories


Hide this