Kritik af DSB’s rejsetidsgaranti

Medierne er nu også ude med kritik af DSB’s rejsetidsgaranti – Ekstra Bladet, Politiken og epn.dk har i dag artikler om rejsetidsgarantien, hvor de kommer omkring ca. samme problematik, som jeg nævnte i begyndelsen af januar, nemlig at udregningsmetoden ikke ligefrem er rimelig overfor pendlerne. Problemet har, jvf. Claus Jørgensen fra Forbrugerrådet, været vendt da rejsetidsgarantiens bestemmelser blev forhandlet før indførslen af denne. Hvorfor DSB ikke har accepteret problemet dengang, kan man kun undre sig over.

Artiklerne nævner desuden, at kun 5% af pendlerne er tilmeldt rejsetidsgarantiordningen. Årsagen siges at være udregningsmetoderne for kompensationen, der ikke er gennemskuelige. Jeg har dog svært ved at forstå personer, der mener det er årsag til ikke at tilmelde sig. Beregningen foregår jo fuldstændig automatisk, så man behøver ikke forstå systemet for alligevel at få kompensation. Den del af det har DSB nu gjort udmærket. 🙂

0 Responses to “Kritik af DSB’s rejsetidsgaranti”


  • No Comments

Leave a Reply

Newsletter

Join our mailing list to keep up with news and interesting stories


Hide this