“Politiker efterlyser gratis internet i S-tog”

Sådan lyder en af overskrifterneComON i dag, og jeg kan simpelthen ikke lade være med at kommentere på det.

Den socialdemokratiske folketingskandidat i København, Bo Sandberg, foreslår nu, at der bør etableres gratis trådløs internetadgang i S-togene og metroen. Han mener at det ville koste omkring 10 millioner kroner, men gevinsten vil være, at flere vil vælge den kollektive trafik fremfor motorvejene.

S-tog og Metro? Skal vi nu ikke lige få styr på IC3-togene først, som jo rent faktisk er de tog, hvor flest rejser langt? Jeg har svært ved at forestille mig, at særligt mange vil tage toget frem for bilen, hvis de får mulighed for at hive den bærbare frem i de ~10 – 30 minutter en gennemsnitlig S-togs-tur formentlig tager. Dels er det begrænset hvor meget arbejde man kan nå at udføre, og dels mangler der i høj grad borde i S-toget, før det er skægt som arbejdsplads.

Ifølge hans beregninger vil det koste mellem 50.000 og 100.000 kroner per togsæt at installere trådløst internet, og det betyder at prisen for at installere trådløst internet i hele DSB’s flåde af 135 nye togsæt vil ligge omkring 10 millioner kroner.

Og hvornår har en politiker sidst haft matematiske evner, der har tilladt ham/hende at lægge mere end 2 og 2 sammen? Jeg ville have en hel del mere tiltro til projektet, hvis udregningerne kom fra DSB.

Nå, nok ranting for i dag, jeg er nok bare gammel og kedelig.

1 Response to ““Politiker efterlyser gratis internet i S-tog””


Leave a Reply

Newsletter

Join our mailing list to keep up with news and interesting stories


Hide this