Lidt om solkurver

SolkurveI den seneste tid er der skrevet uendeligt meget om solkurver, og de har forårsaget utallige forsinkelser allerede. Men hvad er en solkurve rent faktisk? bane.dk skriver:

En solkurve er en utilsigtet kurve i sporet, som opstår ved høje skinnetemperaturer. Under normale omstændigheder er togskinnerne i et spor sammensvejset til én lang skinne samtidig med, at det ligger fastspændt. Jo højere temperaturer togskinnen udsættes for, jo mere trykspænding er der i skinnen. Men ved særligt høje temperaturer kan der opstå så store trykspændinger i skinnen, at sporet ikke længere kan modstå presset, hvilket først får sporet til at løfte sig en smule fra jorden, hvorefter det bøjer ud til siden i en utilsigtet kurve – en solkurve.

Mere information kan findes på bane.dk – det er ganske interessant læsning.

0 Responses to “Lidt om solkurver”


  • No Comments

Leave a Reply

Newsletter

Join our mailing list to keep up with news and interesting stories


Hide this