Den perfekte, bærbare pendler-PC

Jeg har for nylig været nødsaget til at udskifte min gode, gamle Lenovo N200 3000 med en ny bærbar PC, da den pludselig gik i stykker.

Da jeg, som bekendt, pendler en del kilometer årligt, har det være vigtigt, at den bærbare er så portabel som muligt, samtidig med, at den kan fungere som primær arbejdsmaskine på kontoret. Jeg mener nu at have fundet den perfekte, bærbare pendler-PC, så det vil jeg skrive lidt om.

dell_e6400

Jeg er endt med en Dell Latitude E6400 – en 14,1″ bærbar med magnesiumkabinet, låg af metal, LED-skærm og meget mere. De primære ting, jeg har lagt vægt på, er:

Lille størrelse, stor skærm
Min gamle bærbare var en 15,4″ med en opløsning på 1680 * 1050 px. Det gjorde den praktisk som arbejds-PC, men også fysisk stor. Jeg har derfor valgt at gå en størrelse ned til 14,1″ med en opløsning på 1440 * 900 px, da jeg har vurderet, at den mindre fysiske størrelse opvejer ulemperne ved den lavere opløsning, og det valg har jeg ikke fortrudt.
E6400’eren er ca. et halv kilo lettere end min gamle PC, hvilket kan mærkes, når den skal transporteres så ofte. Tastaturet er dog lige så stort som på den gamle PC, så tastearbejde er stadig let.

Indbygget 3G-modem
Jeg har længe haft et 3G-modem fra 3 til mine togture, da dækningen fra Odense til København faktisk er perfekt på hele turen, undtagen på strækningen under Storebælt. Med et indbygget 3G-modem behøver jeg ikke tænke på min netforbindelse – den er der bare. Det er en detalje, men det er rart.

9-cellet batteri
Jeg har valgt at opgradere fra 6-cellet batteri til 9-cellet batteri. I praksis giver det mig over fire timers batteritid, hvilket dækker to togture. Dermed behøver jeg ikke oplade min bærbare hver nat, da jeg blot kan køre på gårsdagens opladning, og derfor kan den ligge trygt i tasken fra jeg kommer hjem til jeg tager afsted igen.

Skulle man have lyst, kan man oven i købet få et ekstrastort batteri til E6400’eren, som giver op til 19 timers batteritid. Ikke dårligt.

Magnesiumkabinet
Latitude-serien har både en E5400 og en E6400 – den primære forskel ligger i kabinettet, som er lavet af magnesium i E6400’eren. Det betyder en mere hårdfør opbygning af computeren, så den kan holde til mere.

LED-skærm
Jeg har været lidt omkring skærmen allerede, men en note om LED-skærmen skal der også med. Den er afsindigt lysstærk, hvilket betyder, at jeg til sommer formentlig ikke behøver rulle gardinet ned, når solen står ind ad vinduet i toget. Igen en detalje, men det er rart. Til daglig skruer jeg naturligvis blot ned for lysstyrken, til den er behagelig at se på, og sparer dermed strøm.

Lille oplader
Opladeren, der fulgte med min E6400’er, er mindre end de sædvanlige Dell-opladere, hvilket gør den praktisk at have i tasken.

Mulighed for dock
Jeg bruger ikke selv en dock, endnu, men jeg overvejer det seriøst. Det gør det nemmere at komme i gang på kontoret, da jeg slipper for at skulle forbinde fem forskellige stik. E6400’eren understøtter det naturligvis fuldt ud.

Det var mit forslag til den perfekte, bærbare pendler-PC. Skriv endelig, hvis du har kommentarer til mit valg. 🙂

Bemærk: Jeg bruger styresystemet Ubuntu, som ligger til grund for mine udtalelser om batteritid m.v. Windowsbrugere kan have andre oplevelser.

2 Responses to “Den perfekte, bærbare pendler-PC”


Leave a Reply

Newsletter

Join our mailing list to keep up with news and interesting stories


Hide this