Den undseelige prik

Den undseelige prikNogen af jer har måske bemærket den lille, gule prik, der nogen gange er ved siden af “Kan være reserveret”-skiltet i IC-togene. Efter at have overhørt en samtale mellem en togfører og en passager, kan jeg nu afsløre formålet. Breaking news og så videre.

Prikken bruges til at identificere, om en plads er reserveret på et senere tidspunkt på strækningen. Kører toget f.eks. fra København til Århus, og er pladsen reserveret fra Høje Taastrup, vil der, indtil Høje Taastrup stå “Kan være reserveret”, suppleret med den famøse, gule prik, over pladsen. Først i Høje Taastrup skifter teksten og viser den reelle reservation.

Så vidt jeg kunne forstå på togføreren, så er dette ny praksis – og en irriterende praksis, efter min mening. Jeg kan lige så godt sætte mig på en plads, der først er reserveret fra Fredericia, når jeg nu skal af i Odense, men prikken fortæller mig jo ikke hvorfra pladsen er reserveret – det kan være Høje Taastrup, hvilket betyder, at jeg skal finde mig en anden plads når den retmæssige “ejer” stiger på, eller det kan være Vejle, hvilket giver min musculus gluteus maximus (den store muskel på ballen, har jeg lært – hvem siger det ikke er nyttigt at date en medicinstuderende?!) hvile på hele turen.

Jeg undres, så nu har jeg skrevet en e-mail til DSB. Hvis det går som det plejer, får jeg nok svar i april. Har jeg nævnt, at det er en ting ved DSB, som rent faktisk irriterer mig? De er møg-langsomme til at besvare e-mails. Nå, nok om det, jeg vender tilbage når DSB svarer.

1 Response to “Den undseelige prik”


Leave a Reply

Newsletter

Join our mailing list to keep up with news and interesting stories


Hide this