SJ 0 – 1 Lavprisekspressen

Turen retur fra Sverige blev en noget bedre oplevelse end turen derop – primært grundet det gode selskab, da jeg denne gang rejste med min kæreste, men også grundet Lavprisekspressen, som vi opdagede ved en ren tilfældighed på vej til banegården for at købe togbilletter.

Lavprisekspressen er et busselskab, der bl.a. kører to gange dagligt fra Oslo til København over Göteborg. Jeg var skeptisk, da jeg alt for ofte har hørt om lange ture i dårlige busser, men denne tur var en ren fornøjelse. Busserne er faktisk mere komfortable end toget, der er bedre benplads, bordene er større, der er snack-/drikkeautomater og endda stik til den bærbare. Toilettet er af ca. samme middelmådige standard som SJ’s – det er dog ingen deal-breaker.

Turen tager 4 timer og 15 minutter, ca. 15 minutter mere end turen i tog – til gengæld er der ingen risiko for at skulle skifte i Malmö og intet sporarbejde. Selv om vi endte i kø omkring et vejarbejde i ca. 20 minutter, var vi rettidigt i København. Slet ikke dårligt.

Det bedste er dog prisen – vi betalte NOK 349,- (ca. kurs 94) for en voksen og en studerende. Samme tur koster ca. DKK 550,- med tog, på en billigdag – på en “dyrdag” endnu mere. Jeg er ikke i tvivl, næste gang jeg skal til Göteborg, tager jeg bussen.

0 Responses to “SJ 0 – 1 Lavprisekspressen”


  • No Comments

Leave a Reply

Newsletter

Join our mailing list to keep up with news and interesting stories


Hide this