Nu med kompensationskonto

SÃ¥ fik DSB lanceret deres kompensationsordning til pendlere. Den er ikke helt som jeg gerne havde set, men den er der og jeg er tilmeldt.

Information om ordningen kan findes her, men kort fortalt udregner DSB hver måned den procentmæssige forsinkelse på den strækning man har angivet af man pendler på, og udbetaler kompensation ud fra dette.

På strækningen København H > Odense forventer DSB, at 88% af alle tog er rettidige. Hvis rettidigheden i en måned er f.eks. 85%, udbetaler DSB 3% af prisen på et månedskort til alle pendlere, der er tilmeldt på strækningen. I mit tilfælde vil det give 103,50 DKR. Ikke en imponerende udbetaling, men man må jo tage hvad man kan få.

Problemet med ordningen er, at jeg i en måned, teoretisk set, kan blive ramt af 100% af de forsinkelser, som DSB oplever på strækningen. I så fald vil kompensationen være latterligt lav i forhold til det samlede timeantal jeg bruger på forsinkelserne. Til gengæld kan jeg have en god måned og få kompensation for forsinkelser jeg ikke har oplevet. Umiddelbart meget rimeligt?
Tjaeh, hvis man ignorerer, at langt de fleste forsinkelser formentlig opstår mellem 6 og 9 om morgenen samt 16 og 19 om aftenen, hvor langt de fleste pendlere rejser. Skulle ordningen være rimelig, burde pendlerkompensation udregnes på basis af pendlertog, og ikke blot alle afgange på strækningen.
Nå, vi må jo se hvordan ordningen kommer til at fungere. Første udbetaling finder sted i april, og jeg rapporterer når det sker.

1 Response to “Nu med kompensationskonto”


Comments are currently closed.